Ραχιαλγία


Σύνδρομο Καρπιαίου ΣωλήναΣύνδρομο Καρπιαίου Σωλήνα

Πρόκειται για πόνο στην πλάτη. Ο πόνος μπορεί να επεκτέινεται κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης ή και στο θώρακα (πλάι, μπρος). Πιο συχνά οφείλεται σε δυσλειτουργία των αρθρώσεων των θωρακικών σπονδύλων ή/και των πλευρών, καθώς και σε καταστάσεις που χαρακτηρίζονται από μυϊκή υπερκόπωση και μυο-περιτοναϊκή ένταση. Τις πιο πολλές φορές σχετίζεται με κούραση, κακώσεις από κακές κινήσεις ή καταπόνηση, τραυματισμούς ή κακή στάση, ιδιώς στην εργασία.

Κάποιες φορές, όμως, ένας πόνος στην πλάτη μπορεί να κρύβει μιά πιο σοβαρή πάθηση από τα όργανα του θώρακα (καρδιά, πνεύμονες, οισοφάγο), ακόμα και της κοιλιάς, καθώς μπορεί να υπάρχει αντανάκλαση από τα όργανα αυτά στην πλάτη. Στις περιπτώσεις αυτές θα συνοδεύεται και από άλλα συμπτώματα όπως δύσπνοια, πυρετό, βήχα και άλλες εκδηλώσεις οργανικής διαταρραχής.

Τα μηχανικά προβλήματα της θωρακικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης διορθώνονται σχετικά εύκολα με την χειροπρακτική θεραπεία, που περιλαμβάνει ανατάξεις για την κινητοποίηση των μπλοκαρισμένων αρθρώσεων και την απελευθέρωση των παγιδευμένων νεύρων, καθώς και μυϊκές τεχνικές χαλάρωσης της μυο-περιτοναϊκής έντασης.