Χειροπρακτική & Οστεοπαθητική


Όπως όλοι ξέρουμε, τα προβλήματα στην μέση και τον αυχένα είναι πολύ συχνά και μπορεί να εμφανιστούν σε άτομα όλων των ηλικιών και δραστηριοτήτων. Μπορεί να εμφανιστούν μετά από μια λάθος κίνηση, μετά από κάποια καταπόνηση ή κουραστική δραστηριότητα, αλλά και συχνά χωρίς συγκεκριμένη αφορμή. Είναι δυνατόν τέτοιες καταστάσεις να μην υποχωρούν από μόνες τους, συχνά ούτε με τα γνωστά παυσίπονα.

Οι πιο πολλοί ασθενείς απευθύνονται σε κάποιον Ορθοπεδικό, ο οποίος συνήθως προτείνει φάρμακα ή χειρουργείο. Την ανάγκη για μια πιο ουσιαστική βοήθεια αυτών των πασχόντων μπορούν να καλύψουν πιο καλά οι Χειροπράκτες και οι Οστεοπαθητικοί. Οι διαφορές μεταξύ Χειροπρακτικής και Οστεοπαθητικής δεν είναι πολλές. Παραμένουν δύο ανεξάρτητοι κλάδοι υγείας, με παρόμοιες σπουδές, κάποιες διαφορετικές τεχνικές, αλλά κοινό αντικείμενο: την θεραπεία παθήσεων με την εφαρμογή θεραπευτικών χειρισμών (manipulation). Η πιο σημαντική ίσως διαφορά είναι ότι η Οστεοπαθητική εστιάζει περισσότερο στη χαλάρωση των μυϊκών συσπάσεων, ενώ η Χειροπρακτική στη διόρθωση της αρθρικής δυσλειτουργίας με ανατάξεις. Στο ιατρείο μας εφαρμόζουμε τεχνικές που συνδυάζουν και τις δύο προσεγγίσεις.

Γενικά, η εφαρμογή θεραπευτικών χειρισμών συνδυάζει την επιστήμη με την τέχνη και είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στην αντιμετώπιση μιας πληθώρας κοινών μυοσκελετικών παθήσεων, ιδίως της σπονδυλικής στήλης, αλλά και των υπολοίπων αρθρώσεων. Βρείτε στο τμήμα Χειροπρακτική λεπτομέρειες για το τι περιλαμβάνει η θεραπεία, πως ακριβώς εφαρμόζεται και σε ποιές παθήσεις απευθύνεται.