Συνεργάτες


Μαρία ΣιναπλίδουΜΑΡΙΑ ΣIΝΑΠΛΙΔΟΥ MD

Φυσίατρος, Βελονίστρια


H Μαρία Σιναπλίδου γεννήθηκε στην Αθήνα στις 6 Μαρτίου 1969. Τελείωσε το 2ο Λύκειο Κερατσινίου το 1986.

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1993.

Υπηρέτησε στον Υγειονομικό Σταθμό Ιππείου Λέσβου (1993- 1995).

Στο πλαίσιο της ειδικότητάς της εργάστηκε στα τμήματα Παθολογίας (Ογκολογικό Νοσοκομείο Μεταξά – 1996), Νευρολογίας και Oρθοπαιδικής (Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας – 1997) και Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (Ασκληπιείο Βούλας 1998-2001).

Απέκτησε την ειδικότητα της φυσιάτρου το 2001. Την ίδια χρονιά παρακολούθησε μαθήματα βελονισμού στο Διεθνές Μετεκπαιδευτικό Κέντρο Ιατρικού Βελονισμού της Αθήνας από όπου αποφοίτησε το 2002.

Το 2003 εργάστηκε στο τμήμα Αποκατάστασης Κακώσεων Νωτιαίου Μυελού στο ορθοπαιδικό νοσοκομείο του Oswestry (Αγγλία).

Το 2006 μετεκπαίδευτηκε στον Βελονισμό και σε άλλες εναλλακτικές θεραπευτικές τεχνικές στο Νοσοκομείο Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής και Βελονισμού της Tianjin (Κίνα).

Από το 2005 συνεργάζεται με την Ακαδημία Αρχαίας Ελληνικής και Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής εκπαιδεύοντας δευτεροετείς σπουδαστές βελονισμού.

Βασικό πεδίο της εξειδίκευσής της αποτελεί ο τομέας του μυοσκελετικού πόνου και ο ωτοβελονισμός.

Έχει 14 ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια, 4 ανακοινώσεις σε ελληνικά συνέδρια, 18 συμμετοχές σε ιατρικά συνέδρια της Ελλάδας και του εξωτερικού, 44 συμμετοχές σε κλινικά φροντιστήρια και μετεκπαιδευτικά σεμινάρια.

Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΦΙΑπ) και της Διεθνούς Εταιρείας Κακώσεων Νωτιαίου Μυελού (International Spinal Cord Society – ISCoS).

Από το 2004, ασκεί το βελονισμό και τη Φυσική Ιατρική στην Αθήνα στο ιατρείο της ενώ συνεργάζεται με διαγνωστικά κέντρα στον τομέα του νευροφυσιολογικού ελέγχου (ηλεκτρονευρομυογράφημα).